انتخاب رشته حضوری حرف آخر به منظور انتخاب اصلح و آگاهانه داوطلبان برای رشته تحصیلی و دانشگاهی ایجاد شده است. چون شرکت در آزمون سراسری صرفا به حضور در جلسه آزمون بستگی ندارد. انتخاب رشته حرفه ای و صحیح میتواند دستیابی به هدف را برای داوطلب فراهم سازد. کمتر از ۱ درصد داوطلبان با کسب رتبه برتر میتوانند مسیر تحصیلی خود را تا حدودی پیش بینی و طراحی کنند.
به طور مثال رتبه ۵۰۰ کشوری بین رشته های پزشکی، دندان و دارو جایگاه و موقعیت تحصیلی خودش را میتواند حدس بزنید ولی سرنوشت تحصیلی الباقی داوطلبان به دلیل رقابت شدید و فشرده بسیار پیچیده و به انتخاب رشته هوشمند و حرفه ای بستگی دارد. عدم آگاهی کافی از فرآیند انتخاب رشته، باعث اتلاف زمان، انرژی و انگیزه داوطلبان میشود و هر ساله تعداد زیادی از کنکوری های به دلیل سهل انگاری و عدم توجه کافی به فرآیند انتخاب رشته، تلاش یکساله خود را بر باد می دهند و مجددا باید همین راه را با دشواری های بیشتر طی کنند.
انتخاب رشته حضوری حرف آخر
انتخاب مسیر زندگی از حیث مالی و اجتماعی از اهمیت زیادی برخودار است و همه ماها بارها و بارها در طورل زندگی با توجه به موقعیت های مختلف در سنین متفاوت دست به انتخاب های متفاوت میزنیم. گاها تاثیر خوب و بد برخی ازاین انتخابات مسیر، قابل تجدید و امکان پذیر است و اثر منفی بسیار قوی بر زندگی ما نمی گذارد و ما مجددا میتوانیم با قدرت بیشتر همان مسیر را بهتراز قبل طی کنیم.
اما در بحث کنکور و انتخاب رشته تحصیلی این قضیه متفاوت است. چون هر ساله شرایط آزمون سراسری دچار تغییر و تحول میشود، منابع درسی تغییر خواهند کرد و علاوه بر این رسیدن به هدف در کنکور، زمان بر و طاقت فرساست. باید یکسال تمامی اضطراب و استرس های این مسیر را تحمل کرد از همه مهمتر با کلی رقیب به رقابت پرداخت. این در حالیست که سایر انتخاب های دیگر زندگی جنبه فردی و شخصی دارد و ما قرار نیست با کسی به رقابت بپردازید.
گاها گروهی از داوطلبان به دلیل انتخاب رشته غیر اصولی، وارد رشته های دانشگاهی میشوند که در آن هیچ گونه علاقه و اشتیاقی وجود ندارد و چندین سال از بهترین سالهای زندگی خود را صرف آن میکنند و بدون هیچ گونه دستاوردی از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند. افسردگی و منزوی شدن شدید نتیجه این گونه انتخاب هاست. دانشگاه محل تحصیل، پویایی، اشتیاق، شور و هیجان است. انتخاب های غیر اصولی و غیر حرفه ای باعث منزوی شدن دانشجو میشود.
بنابراین بخش بزرگی از زندگی داوطلبان در آینده از حیث مالی و اجتماعی به مقوله انتخاب رشته بعد از آزمون سراسری بستگی دارد. با شرکت و حضور در جلسه کنکوری نصف مسیر را طی کرده اند و بعد از آن برای تکمیل نصف دیگر باید آگاهانه اقدام کنند. در انتخاب رشته حضوری حرف آخر تمامی ابعاد مهم انتخاب حرفه ای سنجیده شده که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
انتخاب رشته ۱۴۰۱
داطلبان هر گروه آزمایشی بعد از آزمون سراسری به ۳ دسته تقسیم میشوند.
گروه اول که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، ۱ درصد داوطلبان کنکور را تشکیل میدهند و قبل از حضور در جلسه آزمون سراسری خود را سطح عالی از آمادگی رسانده اند و برای کسب رتبه برتر روی صندلی های کنکور می نشینند. این گروه رتبه های زیر ۱۰۰۰ کشوری را کسب می کنند و با توجه به تراز و رتبه کسب شده، جایگاه خود را میدانند و انتخاب رشته برای این گروه کار ساده ای است و میتوانند به سادگی هدف تحصیلی و دانشگاه خود را انتخاب کنند.
گروه دوم که بیشترین داوطلبان را به خود اختصاص میدهد و به نوعی در مرز رشته های برتر هستند. اهمیت انتخاب رشته برای این گروه بسیار زیاد است و سهل انگاری در آن موجب ضربه های غیر قابل جبران به داوطلب میشود. این گروه از کنکوری ها بیش از دو گروه دیگر نیازمند انتخاب رشته حرفه ای هستند.
گروه سوم از نتیجه آزمون سراسری زیاد خشنود نیستند و اقلیت از این گروه به معجزه افزایش ظرفیت ها و انتخاب رشته امیدوار هستند.
در انتخاب رشته حضوری حرف آخر شرایط هر سه گروه و فاکتورهای آنها بر حسب تجربه سالهای قبل آرشیو شده است. میدانیم که هدف و خواسته داوطلبان هر کدام از این سه گروه چیست و شناخت کافی و کامل را داریم. به همین جهت تیم بسیار قوی و با تجربه به این موضوع پرداخته است تا داوطلبان بتوانند با توجه به رتبه کسب شده، بهترین رشته مرتبط و نزدیک به تراز و رتبه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.
فاکتورهای مهم در انتخاب رشته ۱۴۰۱
در انتخاب رشته حضوری حرف آخر تمامی فاکتورهای مهم سنجیده میشود تا انتخاب صحیح و منتطقی اتفاق بیفتد. داوطلبان نیز قبل از اقدام به انتخاب رشته باید تمامی خواسته، توقعات، واقعیت ها و جوانب لازم را بسنجند. در این مقاله به برخی از این واقعیت ها پرداخت ها میشود که بیشتر جنبه عمومی دارد. برخی از حاشیه های انتخاب رشته، بعد فردی دارد و منصربفرد است که نمی توان آن را به همه تعمیم داد. ولی داوطلبان هنگام اقدام به انتخاب رشته باید تمامی ابعاد فردی و عمومی را بسنجند.
انتخاب رشته در شرایط احساسی
کاملا واضح است که شرایط و رتبه هر داوطلب متفاوت است و بسته به این موضوع، احساس و شرایط داوطلب به هنگام کسب نتیجه و اقدام برای انتخاب رشته نیز متفاوت است. اقلیتی از کنکوری ها بسیار خوشحال و خرسند و اکثریت نیز رضایت نسبی و ناراحت هستند. قبل از اقدام به انتخاب رشته باید واقعیت ها را در نظر گرفت و انتظار معجزه نداشت.
تجربه همه کنکوری ها نشان میدهد که به وقت ترک جلسه آزمون سراسری، داوطلب میتواند نتیجه عملکرد خودش را پیش بینی و حدس بزند. بنابراین به وقت دریافت کارنامه باید رفتار و انتظار معقول بروز داد و به نوحی احساسات کنکوری کنترل شود تا منجر به انتخاب رشته غیر حرفه ای نشود.
قبل از اعلام نتیجه اولیه آزمون سراسری، با توجه به پیش بینی ها، واقعیت ها مانند رشته، دانشگاه و محل تحصیل باید اولویت بندی شود تا به هنگام انتخاب رشته آگاهانه قدم برداشت.
انتظار معقول و علاقانه از خود داشته باشید
از رتبه های بالا و تراز های پایین انتظار رشته های تاب در گروه خود را نداشته باشید. تمامی واقعیت ها از رتبه تا بازار کار و آینده شغلی رشته مد نظر را در نظر داشته باشد. قدم های آگاهانه و در نظر گرفتن واقعیت ها باعث میشود که رفتار منطقی در انتخاب رشته داشته باشید و در صورت ورود به دانشگاه، رشته انتخاب شده را با جدیت دنبال کنید.
علاقه خود را دنبال کنید
بخش بزرگی از موفقیت هر فردی، به علاقه آن بستگی دارد. داشتن علاقه به نوعی نیروی محرکه محسوب میشود و تلاش دانشجو در آن رشته بیشتر و مضاعف است که این موضوع از اهمیت زیاد برخودار است
هماهنگی برای مشاوره حضوری
کنکوری های ۱۴۰۱ برای مشاوره حضوری حرف آخر طی دو جلسه توسط استاد حسن علیرضا نژاد و همچنین مشاوره غیر حضوری میتوانند با شماره های ۰۹۱۰۶۶۲۰۳۹۴ و ۰۹۱۰۰۵۸۴۸۵۱ تماس حاصل فرماید.
- مشاوره کنکوری و تحصیلی
- سفارش محصولات حرف آخر
- ارتباط با مشاورین ارشد