معایب آموزش حضوری

معایب کلاس های حضوری

در این پست میخواهیم در مورد معایب آموزش حضوری برای شما داوطلبان عزیز صحبت کنیم؛ چون گاها برخی از دانش آموزان و داوطلبان در مورد برگزاری کلاس های حضوری حرف آخر سوال می پرسند. بی شک هر سبک از آموزش دارای مزایا ومعایبی است که هرکدام از آنها جای بحث و گفتگو دارد. در این مقاله جامعه هدف ما، داوطلبان کنکوری هستند. چون یکی از مهمترین پارامترهای موفقیت در کنکور زمان و استفاده صحیح از آن است.

فرصت طلایی داوطلبان کنکوری بسیار محدود است و آزمون و خطاهای متعدد باعث اتلاف این سرمایه می شود. اما برای سایر مقاطع مانند ابتدایی و متوسطه اول حضور در کلاس ها به شدت سفارش میشود. به ویژه در مقطع ابتدایی دانش آموزان علاوه بر مقوله آموزش و یادگیری، به آموزش اجتماعی نیازمند هستند و کلاس های حضوری این شرایط را فراهم میکند تا دبستانی ها با جهان پیرامون خود بیشتر آشنا شوند و زودتر به بلوغ فکری برسند.

هدف ما آشنایی داوطلبان با تاثیرات منفی کلاس های حضوری بر موفقیت آنها در  کنکور است. اکثر داوطلبان کنکوری با شرکت در کلاسهای حضوری، سعی در کسب موفقیت در کنکور را دارند. رفتن به کلاس های حضوری دارای معایبی است و بیشترداوطلبان غافل از این معایب هستند. و برتر شدن و موفقیت در کنکور را در کلاس های حضوری جستجو میکنند. امید است که این پست بتواند راهنما و کمکی به شما داوطلبان عزیز کنکوری باشد و راه درست ، برای موفقیت در کنکور را به شما آموزش دهیم.

تغییر در سبک آموزش

در چند دهه اخیر فناوری های جدید در حوزه دیجیتال پیشرفت های چشمگیری داشته به نحوی که خیلی از ابعاد زندگی بشری را تحت تاثیر قرارداده است. یکی از این حوزه ها، بخش آموزش میباشد. ورود دنیای دیجیتال و فناوری های آن در خیلی از کشورهای جهان شیوه و سبک آموزش و تدریس را دچار تغییر و دگرگونی کرده است. آموزش مفهومی و بصری با این فناوری ها جایگزین روش های سنتی شده است. 

به رغم این پیشرفت ها در حوزه فناوری آموزش، سهم آموزش رسمی کشور ما متاسفانه صفر است. هنوز در مدارس ابتدایی تا کنکور و حتی در سطح تحصیلات عالی نیز، روش های سنتی متکی بر حفظ کردن مطالب رایج است و نهایتا تکنولوژی آموزشی، ویدئو پروژکتور است. این موضوع بر تدریس و آموزش تاثیر و عواقب غیر قابل جبرانی گذاشته است. نمونه بارز آن میانگین داوطلبان در کنکور در دروس اختصاصی مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی است.

در 4 سال اخیر مانگین ریاضی، فیزیک و شیمی کمتر از 6 درصد بوده است و برای زیست شناسی نیز کمتر از 10 درصد است. این نتایج حاصل روش های سنتی و منسوخ شده آموزش در مدارس و سایر موسسات آموزشی است. هر چند در سالهای اخیر به یمن حساسیت کنکور، موسسات و انتشارات زیادی در کشور ایجاد شد، اما همه آنها، به پیروی از نظام آموزش رسمی، مروج روش های سنتی و اشتباه تدریس هستند. سالانه تعداد بیشماری منابع درسی و آموزشی در کشور تولید میشود که یک درصد آنها، مولد روش های جدید و مفهومی نیستند و تنها تغییر و تحول ایجاد شده در مقایسه با نسخ ها قبلی، تغییر جلد و دکور آنهاست.

اگر آموزش در مدارس، کلاسهای خصوصی و موسسات کنکوری کمک کننده وضعیت یادگیری دانش آموزان است، چرا باید میانگین دروس اختصاصی کمتر از 6 درصد است؟ چرا 45 تا 50 درصد داوطلبان به رغم 12 سال مطالعه و آموزش درصد منفی در دروس اختصاصی کسب میکنند؟ و خیلی موراد دیگر که بیانگر ضعف ساختاری در آموزش است. موارد ذکر شده بخش کوچکی از مشکلات آموزشی است که نتایج آن در کلاس های حضوری به خوبی نمایان است. 

معایب کلاس های حضوری

قبل از هر چیزی ما باید با انواع روش های تدریس آشنایی داشته باشیم و آگاهی کامل در این موارد ما را در انتخاب راه درست یادگیری و موفقیت یاری می کند و با دید بهتری به موضوع نگاه میکنیم و فقط روی روش های سنتی و استاد دانش آموزای  تمرکز نداشته باشیم. در عصر حاضر که ما شاهد پیشرفت چشمگیر علم و فناوری در هر عرصه هستیم در سبک آموزش و تدریس نیز تغییرات چشمگیری اتفاق افتاده است. روش های ساده و مفهومی جدید  در تدریس به وجود آمده، که ما را در یاد گیری مفهومی موضوع یاری می کند. روش های جدید در واقع تنها روش مناسب برای کنکور مفهومی محسوب میشود و داوطلبان با این روشها میتوانند برتر شدن را تجربه کنند. اما متاسفانه این روشها و متود جدید در کلاسهای حضوری دیده نمیشود.

سیطره روش های سنتی و مقاومت بخش آموزش در برابر دگرگونی و تغییر، انتخاب راه درست برای یادگیری را دشوار و سخت کرده است. بخش آموزش اعم از مدارس، مدرسان، کلاسی های خصوصی و خیلی از انتشارات تنها در سبک آموزش و تدریس خود بازنگری انجام نمی دهند، بلکه روش های جدید یاد دهی را نیز بدون هیچ گونه استدلال و منطقی رد میکنند. این موضوع بزرگترین ضربه را به یادگیری دانش آموزان وراد کرده است. برخی از داوطلبان با یکسال ماندن پشت کنکور، اعلام میکنند که از 12 سال تحصیل هیچ به یاد ندارند و کلا همه چیز را فراموش کرده اند. اگر سبک موجود در آموزش درست و صحیح است چرا یک پشت کنکوری ها با یک سال فاصله از محیط درس همه آنچه را دریافت کرده فراموش میکنند؟

بنابراین اولین ایراد به کلاسهای حضوری در مقطع متوسطه دوم، ارائه آموزش منسوخ شده و اشتباه به دانش آموزان است. که باعث اتلاف انرژی، انگیزه و زمان داوطلبان میشود.

اتلاف زمان طلایی

 کلاس های حضوری و خصوصی یکی از چندین گزینه ی انتخابی داوطلبان است که این کلاس ها از نظر متد آموزشی فرق زیادی با کلاس های عادی مدارس در سال تحصیلی ندارد در واقع همان روش های مدرسه را برای ما بازگو میکنند ( توجه داشته باشید اگر روش های مدرسه خوب بود شما نیاز به کلاسهای غیره نداشتید) و علاوه بر آن تایم زیادی را هم از ما میخواهد و خستگی زیادی رو هم به دنبال دارد که باعث بی رغبتی و از دست رفتن انرژی ما میشود جدا از این ، تایم های رفت و برگشت یکی از اشکالات بزرگ این کلاسهاست. سال آخر شدیدا به این تایم ها احتیاج پیدا خواهیم کرد و زمان طلایی کنکور محسوب میشود و عدم استفاده بهینه و درست از زمان یکی از عوامل شکست در کنکور محسوب میشود.

از دست دادن هیجانات کنکوری

از دیگر معایب کلاس های های حضوری دچار روزمره گی شدن در این کلاس هاست چرا که فقط هفته های اول جذابیت و انگیزه ما را به دنبال دارد و بعد از آن دقیقا شبیه کلاس های سال تحصیلی؛ کسالت وخستگی، روزمرگی و عدم حوصله و حواس پرتی ما را به دنبال خواهد داشت و از هیجان کنکوری ما به شدت می کاهد.از آنجای که کنکور فرآیند چالش برانگیز و خسته کننده است، برای کسب رقابت . ادامه مسیر موفقیت، وجود هیجانات کنکوری امری ضروری و لازم است که کلاسهای حضوری با ایجاد روزمرگی و تخلیه هیجانات کنکوری، انرژی داوطلب را میگیرند.

فرصت سوزی

از موارد دیگری که برای معایب کلاس های حضوری میتوان برشمارد، فرصت سوزی و عدم استفائه از کلاسها در روزهای خاص میباشد. اگر داوطلب کنکوری به دلایلی از قبیل مشکلات شخصی و درسی، اتفاقات ناخواسته و سایر مواردی که باعث عدم حضور او در کلاسهای شود، فرصتی برای جبران مبحث از دست رفته ندارد. از سوی شرکت در کلاسهای حضوری نیازمند زمان مجدد برای مرور در منزل میباشد. این امر باعث سوختن فرصت طلایی و زمان مرور و جمعبندی میشود.

هزینه های زیاد

نکته جالب اینجاست که خیلی از مدرسان که در مدارس دولتی و غیر انتفاعی مشغول تدریس هستند، به صورت مجزا و خصوصی نیز دارای کلاس هستند. سوال اینجاست که اگر این عزیزان قادر به حل مشکلات آموزشی دانش آموزان هستند چرا در مدارس این وظیفه را به خوبی ادا نمیکنند؟ و از همه مهمتر اینکه آیا بین تدریس آنها در مدارس و کلاسهای خصوصی تفاوتی اصلا وجود دارد؟ بنابراین اگر برای رفع مشکلات آموزشی خود کلاسهای حضوری را ناجی میدانید، صرفا فقط پرداخت هزینه است.

ارتباط با ما

دانش آموزان و داوطلبان کنکوری برای آگاهی از پکیج ها نوین آموزشی و کنکوری و دریافت مشاوره رایگان میتوانند با شماره های 09106620394 و 09120085450 با مشاورین دپارتمان رتبه برتر حرف آخر در تماس باشند.

 

2 نظر در “معایب آموزش حضوری

  1. ...... گفت:

    با سلام
    ببخشید امکان این هستش ک در مورد
    مخالفت با موضوع { استمرار در آموزش مجازی ، افت استعداد و مهارت در یادگیری را به دنبال دار }
    یک مقاله معرفی کنید
    ممنون ♥️🙏🏻

    1. دپارتمان رتبه برتر گفت:

      سلام
      در گوگل سرچ کنید مقالات زیادی میتوانید پیدا کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *