وسواس مطالعاتی – مشکلات ناشی از وسواس مطالعاتی- موسسه کنکوری حرف آخر

وسواس مطالعاتی چیست ؟ یکی از سوالات داوطلبان از مشاوران ما این است که چرا ما احساس میکنیم هرچقدردرس میخوانیم یا قبلا خواندهایم فراموش میکنیم؟ گاهی اوقات جواب این موضوع، وسواس مطالعاتی است. وسواس چیست؟ از نظر روانشناسان این عارضه یک اختلال رفتاری است که بر افکار و اعمال افراد تاثیر میگذارد. اختلال وسواس جبری یک اختلال عصبی که توسط فکرها و ترسهای غیر منطقی، ما را به تکرار بعضی از رفتارها وا میدارد. کسانی که به این عارضه مبتلا هستند علی رغم اینکه تلاش میکنند تا فکرهای وسواسی را از خود دور کنند، اما این دائما در سرشان تکرار میشود و این مشکل آنها را داخل چرخه ناراحت کنندهای میکنند و برای خلاصی از این افکار مجبورند کارها تکراری را انجام دهند.
تعریف وسواس
وسواس یک چرخه دارد ابتدا ذهن غرق فکر ترس و نگران میشود بعد به صورت اضطراب و پریشانی ظاهر میشود و در نهایت برای پایان دادن به این افکار و اضطراب دست به عمل میشویم و چون این چرخه آزار دهنده است فرد در بلند مدت دچار کسالت و افسردگی و کاهش کیفیت زندگی میشود.
وسواس مطالعاتی
وسواس مطالعاتی یک شاخه از این اختلال است و در این نوع وسواس فرد احساس میکند هر چه را که خوانده فراموش میکند یا اینکه بر صد درصد مطالب تسلط ندارد و سعی میکند بیشتر آن متن را بخواند تا این احساس را رفع کند. در این نوع وسواس دانش آموز در اثر استرس و نگرانی که از آینده دارد، که نکند رتبه بدی داشته باشم یا سر جلسه نتوانم به سوال مربوط به این موضوع جواب بدهم، و از افکار او نشات میگیرد باعث میشود فرد چندین بار یک صفحه یا موضوع را مطالعه کند.این افراد نه تنها نمیتوانند به تمامی درسها و برنامه خود برسند در اثر هدر دادن زمان بلکه مطالبی را که اینگونه خوانده اند بخاطر اضطراب و نداشتن تمرکز فراموش میکنند.
وسواس مطالعاتی در کنکور
وسواس مطالعاتی برای یک کنکوری مانند قرص سیانوراست و عامل مرگ موفقیت اوست. در ادامه به راهکارهایی برای مقابله با این اختلال اشاره میکنیم. به افکار منفی میدان ندهیم، جرقه ابتدایی این موضوع، افکار منفی و تصوراتی که در ذهن ایجاد میشوند، هستند اگر این افکار به سراغتان آمد آنها را روی یک برگه کاغذ یادداشت کنید و بگویید که بعدا آن را بررسی خواهید کرد و به سرعت این افکار را پس بزنید و به ادامه مطالعه بپردازید. مطمئن باشید این نگرانی که شما یاد نگرفته اید با نمره ها یا درست پاسخ دادن به سوالات رفع خواهد شد و افکارتان که نوشته اید بی خود شما را آزار میدهد و نباید اصلا به آنها اهمیت داد.
زمینه وسواس مطالعاتی
در وبلاگهای قبلی یکی از عوامل نداشتن تمرکز هنگام مطالعه را کند خوانی دانستیم. کند خوانی علاوه بر این، باعث وسواس مطالعاتی هم میباشد چرا که زمانی ذهن باید به سرعت اطلاعات دریافت کند نمیکند و در نتیجه به افکار منفی میپردازد و شخص را مجبور میکند چندین بار یک صفحه را بخواند، پس با سرعت بیشتری مطالب را بخوانید.
مشکلات وسواس مطالعاتی
عدم برنامه ریزی
بیشتر افراد وسواس مطالعاتی برنامهریزی ندارند اگر شما برنامه بلند مدت و در بطن آن برنامههای کوتاه مدت داشته باشید قطعا دچار وسواس مطالعاتی نخواهید شد چرا که مجبورید برنامه تان را عملی کنید و فرصتی برای وسواس به خرج دادن ندارید.
انتظار زیاد
موضوع دیگری که این افراد با آن درگیرند اینکه باید هنگام مطالعه باید 100% موضوع را یاد بگیرند. عزیزان قرار نیست شما با چندین بار خواندن 100% همه متن را کشف و یادبگیرید شما با دو دور متن کتاب قسمت اعظم موضوع را میفهمید بعد با حل تست و تمرین زیاد مابقی را دریافت میکنید. برای اینکه بعدها احساس کردید که مطالب فراموش شده است، راه حل این هم، خلاصه برداری کردن حاشیه نویسی و علائمی که فوری مطلب را به یاد بیاورید، هستش و با مرور و بازگویی مطالب سریعتر و با صرف زمان کمتر میتوان همه را به خاطر آورد.
ارتباط با ما
وسواس داشتن در هیچ امری درست نیست وسواس باعث اسراف است و دین ما این را به شدت نهی کرده، زمان و عمرتان را بیهوده هدر ندهید و به خودتان اعتماد داشته باشید، ذهن شما اگر مهارت تمرکز کردن را نداشت که بر این افکار تمرکز نمیکرد این شما هستید که در جهت اشتباه از این مهارت استفاده میکنید پس بر درستان تمرکز کنید و مسیر تان را با قدرت ادامه بدهید بدون نگرانی و وسواس داشتن. برای کسب مشاوره رایگان و ارتباط با دپارتمان رتبه برتر حرف آخر میتوانید با شماره های 09120085450 و 09106620394 تماس حاصل فرماید.
مشاوره کنکوری
سفارش محصولات کنکوری حرف آخر
برنامه ریزی