روش مطالعه شیمی حرف آخر دغدغه خیلی از داوطلبان و دانش آموزان است چون مایل هستند بعد از کسب منبع با روش های خاص و ویژه راندمان مطالعاتی خود را افزایش دهند. استاد سلوکی در شیمی حرف آخر ساده ترین روش های تدریس را به کار گرفته است برای افزایش راندمان دانش آموزان نیز روش مطالعه شیمی حرف آخر را ارائه کرده اند که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.
رسیدن به کسب رتبه علاوه به آیتم های منحصربفرد مانند هوش، تلاش، علاقه و داشتند هدف، به فاکتورهای مهمتری نیز نیازمند است. منبع و برنامه مطالعاتی جزء این فاکتورها هستند. طبیعی است که هر کدام از شما دانش آموزان و کنکوری ها در برخی دروس دارای مشکلات آموزشی هستید. این مشکلات در واقع همان مانع یا سد راه شما برای رسیدن به موفقیت و کسب رتبه برتر است.
انتخاب آگاهانه منابع میتواند کمک کند به سادگی و با اختصاص حداقل زمان راندمان خوبی داشته باشید و از ضعف خود، سکوی پرتاب فراهم کنید. مجموعه حرف آخر با به کارگیری روش های نوین زمینه یادگیری سریع و مفهومی کلیه دروس را فراهم ساخته است. مشکل اساسی که امروزه در زمینه آموزش و تدریس با آن در فضای رسمی و غیر رسمی آموزش کشور با آن مواجه هستیم، حاکمیت و وجود روش های سنتی و منسوخ شده در تدریس است.
به رغم پیشرفت های چشمگیر در زمینه فناوری های آموزشی، هنوز دانش آموزان برای یادگیری و تسلط بر مباحث درسی، متکی بر حفظ کردن منابع هستند. در خیلی از نظام های آموزشی این روش منسوخ شده و فناوری های جدید آموزشی جایگزین آن شده است. حرف آخر نیز این موضوع را به خوبی درک کرده و روش های نوین را جایگزین تدریس سنتی کرده است.
شیمی در گروه تجربی و ریاضی از ضریب و تاثیر قوی برخوردار است اما بررسی میانگین ها نشان میدهد که عمق فاجعه در تدریس و کسب یادگیری شیمی بسیار گسترده است. داوطلبان گروه تجربی و ریاضی در چند سال اخیر به طور متوسط درصد 5 در شیمی را کسب کردند.
سال کنکوری | میانگین درصد |
1396 | 7/8 |
1397 | 8/8 |
1398 | 3/3 |
1399 | 6/5 |
1400 | 5/7 |
دکتر سلوکی در سه مجموعه شیمی گروه تجربی و ریاضی را تدریس کرده است. پکیج نخست، مفاهیم شیمی دهم و یازدهم میباشد. کل بخش مسائل شیمی حرف آخر نیز در مجموعه ای جداگانه تدریس شده است و نهایتا اینکه مفاهیم شیمی دوازدهم نیز مجزا تدریس شده است. این سه مجموعه که شیمی کنکور را در 65 ساعت پوشش میدهد.
قبل از اینکه به روش مطالعه شیمی جامع حرف آخر بپردازیم لازم است که اشاره کنیم دلیل این پک بندی و شیوه تدریس، پوشش سوالات ترکیبی در شیمی است. رعایت پیش نیاز و شروع از مباحث مقدماتی از ویژگی های مطالعاتی شیمی حرف آخر است.
روش مطالعه شیمی حرف آخر
استاد سلوکی صفر تا 100 شیمی را در 114 جلسه تدریس کرده است. از این تعداد 47 جلسه به ایستگاه تست اختصاص داده شده و الباقی جلسات آموزش و تدریس درسنامه است. همانگونه که اشاره کردیم، سنگ بنای کسب رتبه در آزمون سراسری، دریافت آموزش مفهومی و مناسب است. استاد سلوکی بر این مبنا در وهله اول با این فرض که داوطلبان و دانش آموزان کنکوری در پایین ترین سطح ممکن درس شیمی هستند، تدریس و آموزش مباحث را استارت میزند.
بعد از تدریس درسنامه، برای تفهیم بهتر مطالب و راهکارهای سریع تست زنی، در ایستگاه های تست، کلی تست سراسری و تالیفی حل و تحلیل میشود تا بتوانید به سطح مناسب برسید.
در برنامه مطالعاتی شیمی حرف آخر مفاهیم و مسائل شیمی حرف آخر به صورت ترکیبی با رعایت پیش نیازه تدریس شده است. کسب آموزش مفاهیم و مسائل به صورت موازی درک بهتر از شیمی را افزایش داده است و همین عامل باعث شده تا داوطلبان در آزمون سراسری بتوانند درصد بالای 80 کسب کنند.
روش مطالعه شیمی رتبه های برتر کنکور
داوطلبان کنکوری همواره دنبال روش مطالعاتی رتبه های برتر هستند. دوست دارند بدانند رمز موفقیت آنها در کسب درصد بالا چی بوده است و چگونه توانسته اند به موفقیت برسند. مطالعه روش رتبه های برتر همیشه به این جمله ختم میشود که درسنامه کتاب را مطالعه میکردم و بعدش تست میزدم!! این روش کمکی به کسب درصد شما نمی کند و باید روش مطالعه خودتان را ایجاد کنید.
هر کدام از رتبه های برتر روش خاص و منحصرفردی در مطالعه دارند که نمیتوان آن را برای همه تجویز کرد. اما تجربه آنها را میتوان به اشتراک گذاشت تا سایر داوطلبان بتوانند از آن استفاده کنند.
عواملی زیادی در موفقیت روش مطالعه رتبه های برتر دخیل است. مورد اول، شروع به هنگام برای آزمون سراسری است. استفاده از وقت طلایی کنکور به داوطلب فرصت میدهد تا بتوانند با تمرین و تکرار ضعف های خود را بر طرف کند و به تسلط برسد. استفاده از منبع مناسب نیز مورد دوم است که رتبه های برتر فقط گاها به عنوان کمک کنکور ازش اسم میبرند.
همچنین رتبه برترها در مورد روش مطالعه، به میزان ضعف و نقاط قوت خود اشاره نمیکنند. به طور مثال اعلام نمی کنند که در درس شیمی هنگام شروع به مطالعه، در چه سطحی بوده اند. بنابراین نمی توان فقط با تقلید از رفتار دیگران به موفقیت در آزمون سراسری رسید. باید نقاط قوت و ضعف خود را در یادگیری بشناسید و به سبک خودتان کار را پیش ببرید.
برای کسب درصد بالا باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید.
سطح شما در آن درس
میزان زمان اختصاص داده شده به یادگیری
استفاده از منابع مناسب
تلاش و پشتکار
تمرین و تکرار
سنجش میزان سطح خود کمک میکند تا توانایی و ظرفیت خودتان را بهتر بشناسید و با برنامه ریزی تلاش برای رفع مشکلات را شروع کنید. گاها در برنامه ریزی داوطلبان مقدمتا به سراغ درس ها میروند که نقطه قوت دارند و این اولین اشتباه آنها محسوب میشود. باید در قدم نخسب به سراغ کاستی ها و ترس ها رفت.
برای کسب درصد بالا در همه دروس باید زمان کافی اختصاص داده شود. به طور مثال شما چنانچه در درس شیمی دارای مشکل یادگیری و آموزشی هستید باید زمانی ویژه ای در برنامه خود برای رفع مشکلات اختصاص بدهید تا بتوانید فاز های یادگیری اعم از آموزش، مرور، حل تست و جمعبندی را به موقع تمام کنید.
استفاده از منبع مناسب نیز کمک میکند شما بتوانید در حداقل زمان مشکلات یادگیری را مرتفع کنید و زمان زیادی را به تمرین و تکرار اختصاص بدهید.
تلاش و پشتکار نیز از آیتم های سرنوشت ساز و مهم این موضوع است. متاسفانه داوطلبان و دانش آموزان انتظار دارند که صرفا با یکبار مطالعه از صفر به درصد 100 برسند. انتظار غیر معقول و عدم پشتکار به یکی از آفت های آزمون سراسری تبدیل شده است. شما در هر بار مطالعه به صورت ایده آل 15 الی 20 درصد پیشرفت دارید. بنابراین باید با تلاش و پشتکار درصد خودتان را افزایش دهید.
مشاوره رایگان موسسه حرف آخر
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روش مطالعه شیمی حرف آخر و سفارش فیلم های آموزشی حرف آخر میتوانید با شماره های 09106620394 و 09120085450 تماس حاصل فرماید.