خیلی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور به دلایل خاصی از عدم پیشرفت تحصیلی خود به شدت شاکی و نگران هستند و میترسند با همین روال نتوانند رتبه خوبی در کنکور را کسب نکنند. به همین دلیل قصد داریم امروز در مورد عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان صحبت کنیم و این راه ها و باید و نباید را بیشتر تشریح و باز کنیم.سه سال آخر تحصیلی دانش آموزان بخصوص سال آخر کنکوری از مهمترین مقاطع درسی دانش آموزان است که تاثیر بزرگی در موقعیت کاری و اجتماعی آنها دارد.اما به کرات مشاهده میشود که بسیاری از دانش آموزان در این مقطع بشدت افت میکنند و نمی توانند در آزمون سراسری به خوبی ظاهر شوند و رتبه مناسبی کسب کنند. ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.
عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
تمایل به پیشرفت در همه زمینه های زندگی انسان وچود دارد. که یکی از مهمترین آنها در دانش آموزان و محصلان درسی، پیشرفت تحصیلی است. چرا که بسیاری از این افراد آینده و موقعیت اجتماعی و شغلی را در پیشرفت درسی میبینند به همین جهت تلاش دارند که به صورت صعودی در این مسیر حرکت کنند. کسب و تمایل به این امر به دلایل و شرایطی بستگی دارد که باید دانش آموز و داوطلب کنکوری آن را مهیا کند. در واقع باید زمینه و بستر پیشرفت تحصیلی مهیا و فراهم باشد. عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مساله پیچیده ای است که چند بعدی و به رشد جسمی، اجتماعی، شناختی و عاطفی دانش آموز برمیگردد.
انگیزه و میل به پیشرفت
یکی از عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، انگیزه است. انگیزه و میل به پیشرفت در تحصیل به عوامل درونی مانند خود گرانی، خود مختاری، کنجکاوی و علاقه و شایستگی تحصیلی بستگی دارد. یعنی حس درونی و شخصی است که دانش آموز را وادار به پیشرفت میکند. از حیث تحصیلی انگیزه موجود به دلیلی از قبیل قبول شدن در دانشگاه و احساس رضایت مندی از خود صورت میگیرد. بعضی مواقع محیط بیرونی مانند خانواده، دوستان و جامعه انگیزه پیشرفت را به وجود می آورند و مانند یک مشوق عمل میشود که زمینه و استارت پیشرفت تحصیلی زده میشود. برای یک دانش آموز یکی یا چندتا از این عوامل ممکن است باعث ایجاد رغیت و انگیزه شود که این امر به روحیات و تیپ شخصیتی فرد بستگی دارد که نسبت به کدام عامل بیشتر حساس و واکنش نشان بدهد.
جبر و پیشرفت تحصیلی
برخلاف مورد قبلی بعضی مواقع جبر محیطی و شرایط بیرونی دانش آموز باعث میشود که تحت تاثیر یک تصمیم میل به تغییر در زندگی و تثبت آینده باعث ایجاد پیشرفت تحصیلی شود. گاها در بسیاری از مناطق محروم داوطلبانی موفق به کسب رتبه برتر میشوند که دلیل اصلی آنها جبر و کمبود امکانات بوده است که سبب ایجاد تلاش و کوشش و نهایتا موفقیت شده است.
عوامل روانشناختی
یکی از عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان عوامل روانشناختی از جمله هوش، استعداد، عزت نفس، نگرش نسبت به مسایل آموزشی و ویژگی های شخصی است.
عوامل محیطی
این عوامل شامل پایگاه اقتصادی و اجتماعی، ویژگی های خانواده(سبک زندگی، ارزشهای فرهنگی خانواد، تعداد فرزندان و …) و عوامل و شرایط محیط مدرسه است. این چند عامل دارای هم بستگی قوی نسبت هم هستند. به صورتی که پایگاه اقتصادی روی بسیاری از ارزش های خانودگی تاثیرگذار و بر انتخاب مکان و مرکز آموزشی نیاز تاثیر گذار است. این بدین معنی نیست که افرادی که فاقد عدم دسترسی به آموزشی مناسب نباشند قادر به کسب رتبه برتر و موفقیت نیستند. چون پیش تر اشاره شد که خیلی از دانش اموزان تحت تاثیر کمبود و جبر محیط رتبه های عالی کسب میکنند.
ارتباط با دپارتمان رتبه برتر حرف آخر
دانش آموزان و داوطلبان کنکور برای دریافت مشاوره رایگان و همچنین مشاوره تخصصی از رتبه برترهای حرف آخر، میتوانند با شماره 09106620394 تماس حاصل فرمایند.
- مشاوره تخصصی و کنکوری
- ارتباط با مشاورین ارشد
- ارتباط با رتبه برترهای حرف آخر
- تهیه محصولات کنکوری حرف آخر