تمرکز حواس در هنگام مطالعه – راهکارهای تمرکز حواس

تمرکز حواس در هنگام مطالعه

تمرکز حواس در هنگام مطالعه کلید اصلی برای درک و فهمیدن مطلب است بنابراین بدون تمرکز ممکن است تایم زیادی را برای موضوعی بگذاریم و در نهایت به خوبی فهمیده نشده باشد. تمرکز یعنی حفظ توجه بر روی یک موضوعی که مشغول آن هستیم و نقطه مقابل آن حواس پرتی که چیزی نیست جز میل ذاتی ذهن به درگیری و فعالیت یعنی ذهن دوست دارد همیشه مشغول باشد، اگرذهن­مان را تا حد لازم مشغول یک موضوع بکنیم دیگر این احساس را نمی­کند که به چیز دیگری بپردازد.

 

پیشنهاد خرید

زبان انگلیسی هفتم حرف آخر

۳۶۰,۰۰۰ تومان۳۳۶,۰۰۰ تومانخرید کنید

تمرکز حواس در هنگام مطالعه

تمرکز داشتن، ژنتیکی نیست که بگوید ما در اصل توی این کار ناتوانیم بلکه تمرکز کاملا اکتسابی است و شما با تمرین و انجام روش­هایی می­توانید بر مسئله­ های که دارید تمرکز لازم را داشته باشید .حواس­پرتی یا منشاء درونی دارد یا محیط عامل حواس پرتی خواهد شد. حواس­پرتی درونی مانند گرسنگی، درد، غصه­ی موضوعی را داشتن یا شادی و …. اما حواس­پرتی بیرونی مثل نور پنجره که اذیتتان می­کند یا صدای تلویزیون تمرکزتان را برهم میریزد.

 

راهکارهای تمرکز حواس

برای تمرکز پیدا کردن روش­های را در زیر توضیح می­دهم تا مهارت زیادتری در حفظ تمرکز به دست بیاورید .قبل از مطالعه بیایید چند سوال از آن درس مطرح کنید اینگونه برای پاسخ به این سوال­ها ذهنتان درگیر خواهد شد وتا نرسیدن به جواب مشغله دیگری را دنبال نمی­کند پس در طول مطالعه سوالات زیادی را طرح کنید. این طور شما عمق تمرکزتان را افزایش ­می­دهید روش دیگر تند خوانی  نیز روش مناسبی برای تمرکز حواس است ذهن انسان توانایی­های زیادی دارد مثلا ذهن قادر است در یک دقیقه هزاران کلمه را از خود عبور دهد زمانی که ما با سرعت کمی مطالعه می­کنیم چون ورودی کمی دارد برای مشغول شدن به آن زمان پیدا می­کند تا به مسئله دیگری بپردازد پس تا حد لازم سرعت مطالعه­تان را بالا ببرید.

 

تمرکز حواس در هنگام مطالعه

 

مروری گذرا بر مطالب

بعضی افراد برای تمرکز حواس قبل از مطالعه دقیق درس ابتدا به صورت گذرا به مطلب نگاهی میندازند و بعد از این که فهمیدن موضوع اصلی درس چی هست و شامل چه زیر شاخه­هایی می­شود و چقدر زمان لازم است برای مطالعه آن و همینطور شاید در این بین سوالاتی را هم طرح می­کنند. این هم روش خوبی است برای افزایش تمرکز می­توانید از آن استفاده کنید.

 

جدیت در تصمیم

ضرب المثل­های زیادی داریم در رابطه با برداشتن اولین قدم ،تصمیم را عملی کردن و اقدام کردن برای انجام کاری سختتر از ادامه آن است برای مطالعه هم همینطور است شما اگر با جدییت مطالعه را شروع کنید اجازه نمی­دهید به ذهن­تان خیال پردازی کند. برای تمرکز حواس هم بی­خودی بهانه تراشی نکنید عمل کنید مطمئننا در درستان غرق خواهی شد و تمرکز هم خواهی داشت.

 

کنترل تخیل

یکی از موانع مهم در تمرکز کردن این است که تخیل ما با اراده ما هم سو نیست یعنی اینکه ما سراغ کتاب می­رویم یک صفحه از آن را مطالعه کردیم بعد ذهن و تخیل ما در مهمانی ، بودن با دوستان و چک کردن گوشی و…  سیر می­کند این نشان از زیاد بودن قدرت تخیل از قدرت اراده ما دارد. می­توانیم از این موضوع اینگونه استفاده کنیم که زمانی که داریم مثلا درس شیمی میخوانیم و آزمایشی را مطالعه می­کنیم خودمان را آزمایشگر فرض کنیم یا شعری را می­خوانیم خودمان در حال و احوال شاعر بگذاریم، اینطور هم به تخیل­مان میدان دادیم هم فهم مطالب را بالا برده ­ایم.

 

شرایط محیط بیرونی

شرایط بدنی هم در تمرکز حواس در هنگام مطالعه تاثیر دارد کم خوابی نخوردن صبحانه پرخوری و… باعث نداشتن انرژی کافی و کسالت می­شود و نمی­توان تمرکز لازم را داشت و ذهن مان درصدد برطرف کردن نیاز بدن تلاش می­کند تا یادگیری مطلبی. بعضی­ها هم برای نداشتن تمرکز کافی، بهانه نبود سکوت مطلق را می­گیرند. اگر شما در محیطی که سکوت مطلق دارد مطاله کنید ذهنتان شرطی می­شود و با کوچکترین صدا حواستان پرت می­شود این بعدها به ضررتان خواهد بود شما قرار است دانشگاه بروید و باید سعی کنید خودتان را با هر محیطی تطبیق بدهید. بهترین محیط هم برای مطالعه جایی که کمترین صدا باشد، اگر صدایی هم وجود داشت گوش انسان این توانایی را دارد اگر به آن توجه نکند آن را نشنود.

 

خلاصه نویسی

نوت برداشتن و خط زدن زیر مطالب، محیط مرتب و واکنش کمتر دادن به حواس پرتی­های بیرونی و نوشتن مشغله­های ذهنی و بررسی آنها در زمان دیگر می­تواند به تمرکز حواس در هنگام مطالعه شما کمک کند.

 

ارتباط با ما

برای مشاوره رایگان و استفاده از تجربیات مشاورین ارشد ما در دپارتمان رتبه برتر حرف آخر، و همچنین سفارش پکیج های کنکوری حرف آخر میتوانید با شماره های 09120085450 و 09106620394 تماس حاصل فرماید.

مشاوره کنکوری

سفارش پکیج های حرف آخر

برنامه ریزی

 

2 نظر در “تمرکز حواس در هنگام مطالعه – راهکارهای تمرکز حواس

  1. mohamad گفت:

    مطالبتون خیلی بهم کمک کرد ممنونم ازتون.

    1. تیم رتبه برتر حرف آخر گفت:

      با سلام
      تشکر از لطف شما – به امید موفقیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *