معرفی رشته پرستاری حرف آخر، رشته پرستاری یکی از رشته های مورد دلخواه و جذاب خیلی از داوطلبان کنکور تجربی است. دلایل زیادی برای جذابیت و محبوبیت رشته پرستاری وجود دارد که امروز قصد داریم در این مقاله به تشریح آن بپردازیم. در این مقاله به تاریخچه رشته پرستاری، وظایف پرستاری، آشنایی با واحدهای درسی، درصد و رتبه قبولی، بازار کار پرستاری و گرایشات مقطع ارشد بپردازیم.
تاریخچه رشته پرستاری در ایران
اولین مدرسه پرستاری در ایران به سال 1294 شمسی در شهر ارومیه دایر شد. و بعدا در سال 1137 شمسی پذیرش داوطلبان با مدرک دیپلم برای یک دوره 3 ساله شروع شد. تا اینکه در سال 1354 شمسی وزارت علوم وقت دوره لیسانس پرستاری را تصویب کرد و دوره پرستاری از 3 سال به 4 سال افزایش یافت. به مرور و در دهه 60 شمسی با تشکیل دانشکده های پرستاری در سراسر کشور این رشته دانشگاهی توسعه فراوانی پیدا کرد.
وظایف پرستاری
پرستاری بعنوان یکی شاخه های رشته پزشکی به مرور توسعه زیادی پیدا کرده است و امروزه بر خلاف گذشته رشته پرستاری و عهده دار شدن این امر نیازمند مدرک معتبر دانشگاهی است چون این رشته فقط وظیفه مراقبت از بیماران و آسیب دیدگان را ندارد. در خیلی از تقسیم بندی های دانشگاهی و آکادمیک ارزش رشته پرستاری هم تراز رشته پزشکی اعلام شده است. بخشی از وظایف رشته پرستاری به شرح ذیل میباشد.
- مراقبت از بیماران و انجام مراقبت های بهداشتی از قبیل پانسمان و تزریقات
- نقش آموزش دهنده به سایر افراد
- نقش رابط و هماهنگ کننده بین بیمار و پزشک
- مسئولیت مدیریت بخش
آشنایی با واحدهای درسی رشته پرستاری
طول دوره کارشتاسی پرستاری حداقل 4 سال و حداکثر 5 است که 8 الی 10 ترم طمان میبرد و تعداد واحدهای که در طول این زمان باید پاس شود 130 واحد است. که برخی از واحد های پایه شامل فیزیولوژی، انگل شناسی، میکروب شناسی و …. و دروس تخصصی شامل پرستاری بهداشت، پرستاری مادران، بیمارهای داخلی و غیره است.
حداقل درصد و رتبه لازم برای قبولی پرستاری
حداقل درصد لازم برای قبولی در رشته پرستاری برای دروس عمومی و تخصصی 38 الی 45 است که بستگی به سطح پذیرش، رقابت و دانشگاه مد نظر تغییر میکند. حداقل رتیه لازم برای قبولی در رشته پرستاری در منطقه یک 12500 برای منطقه دو 26 هزار و برای منطقه سه 17 هزار است.
بازار کاری و تحصیلی پرستاری
تحصیل در رشته پرستاری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد. در مقطع لیسانس یا کارشناسی پرستاری، گرایش عمومی محسوب میشود اما در مقطع ارشد به گرایش های مختلف تقسیم میشود مانند
- پرستاری ویژه
- مدیریت
- بهداشت
- داخلی جراحی
- اطفال
- روان پرستاری
در مقطع دکترا نیز دارای گرایشات آناتومی، بافت شناسی و اپید میولوژی است. اشتغال در پست های مختلف بیمارستانی از قبیل سرپرستار، پرستار شیفت، سوپروایزر بالینی، سوپروایزر کنترل عفونت، ریاست پرستاری و سورپروایزر آموزشی برای دانش آموختگان رشته پرستاری بسته به مقطع تحصیلی، سابقه و تجربه مهیاست.
مشاوره – دپارتمان رتبه برتر حرف آخر
دانش آموزان و داوطلبان کنکور برای کسب اطلاعات بیشتر کنکوری و مشاوره رایگان از دپارتمان رتبه برتر حرف آخر با شماره 09106620394 تماس حاصل فرماید.