در این مطلب به افزایش ساعت مطالعه برای کنکور میپردازیم و بعضی دلایل کم بودن زمان مطالعه و روشهای برای افزایش آن بحث میکنیم. اما چرا باید ساعت مطالعه مان را افزایش بدهیم؟ ببینید موفقیت در کنکور مثل این میماند که ما یه کش داشته باشیم قطعا در ابتد به راحتی کشیده خواهد شد اما به مرور که طول آن زیاد بشود کشیدن آن هم به سختی اتفاق میافتد موفقیت در کنکور هم همینطور است برای رسیدن به رتبه زیر 6000 با کمی تلاش میسر است اما رسیدن به رتبه های زیر 1000یا زیر 100 نیاز به تلاش بیشتر دارد چرا که فشردگی رقابت بیشتری دارد و کمیت و کیفیت بیشتری برای این موفقیت خاص لازم است. راهکار هایی برای افزایش کمیت میزان مطالعه در زیر بیشتر توضیح میدهیم.
افزایش ساعت مطالعه برای کنکور
اولین راه این است که بدانیم الان چقدر مطالعه میکنیم و در آینده میخواهیم چقدر مطالعه داشته باشیم. زمان مشاوره با بعضی دانش آموزان وقتی از آنها میپرسیم که در روز چقدر مطالعه دارید جواب میدهند که هشت تا ده ساعت اما زمانی که از آنها میخواهیم که برای هفته آینده تمام ساعتهای مطالعه و استراحتشان را یادداشت کنند میبینیم که میانگین مطالعه آنها بیشتر از شش ساعت نبوده و دانش آموزان وقتی با این آمار رو به رو میشود ذهنشان از ابهام خارج میشود و واقع بینانه تر میتوان برنامه ریزی کنند، پس ثبت زمان مطالعه و دانستن دقیق آن بسیار میتواند کمک کند تا شما برای افزایش این زمان تلاش کنید.
استفاده بهینه از زمان
از زمانهای مرده به بهترین شکل استفاده کنیم،زمانهای که در انتظار انجام کاری یا مثلا ساعتها در صف یا در ترافیک هستیم میتوان از این زمان ها برای مرور برخی درسهای حفظی و مرور لغات عربی و زبان یا خواندن تاریخ ادبیات و فرمولهای حفظی استفاده کرد و همچنین زمان های که در مسیر رفت و آمد هستیم و نمیتوان جزوهای را خواند میتوانید از فایلهای صوتی آموزشی استفاده کنید. زمانهای مرده هم یکی دیگر از راههای افزایش تایم مطالعاتی شما میتواند باشد.
شناسایی زمان مناسب
یکسری زمانها هستند در طول روز که ما بیشترین انرژی را داریم و کسی در این تایم مزاحم ما نمیشود و ما آمادهایم کارها و درسهای مهممان را انجام دهیم، شناسایی این زمانها و اختصاص آن به درسهای مهم و سخت میتواند بازدهی و راندمان مطالعه ما را افزایش دهد چرا که این زمانها چند برابر ساعات دیگر در طول روز ارزشمند هستند و باید بهینه سازی کنیم.
تایم ممنوعه
لطفا در زمانهای خاکستری کار نکنید، ما سه نوع زمان داریم زمانهای سیاه خاکستری و سفید. زمانی که تنها کاری را انجام میدهیم را زمان سیاه مینامیم و زمانی که استراحت میکنیم زمان سفید و برزخ میان این دو تایم خاکستری هست که همزمان استراحت و درس با هم صورت میگیرد به این صورت که مثلا گوشی کنار دستمان هست کتاب جلویمان و ظرف میوه یا مواد خوراکی هم میل میکنیم در این حالت نه استراحت درست حسابی داریم نه بازدهی مفیدی از درسی که خواندهایم، داریم بنابراین یا زنگی زنگ یا رومی روم.
دشمن کیفیت و کمیت مطالعه
زمانهای خاکستری هم کمیت مطالعه و هم کیفیت آن را تحت تاثیر قرار میدهد و برای رهایی از این زمانها باید زمان مورد استفادیمان را تقسیم بندی کنیم و زمانی که قرار است درس بخوانیم را تنها اختصاص بدهیم به درس و تا تمام نکردن تایم مطالعه به خودمان اجازه هیچ کار دیگری نباید بدهیم و زمان استراحت فقط استراحت. بحث زمان خاکستری از این جهت با افزایش زمان مطالعه مرتبط است که در این زمانها ذهن مشغول چند کار است و در واقع از درس خواندن بیشتر فرار میکند و ما باید کنترل ان را در دست بگیریم اگر بتوانیم کنترلش کنیم، در دراز مدت خواهیم دید که چقدر در همان زمان مطالعه پیشین راندمان ما افزایش پیدا کرده با تعداد تست بیشتر و تراز بهتری با همان زمان کسب کرده ایم.
نکته
نکتهای که هست نباید به یکباره زمان مطالعهمان چند برابر کنیم برای این کار به تدریج و در طول یک تا دو هفته تایم مطالعهیتان را افزایش دهید.
ارتباط با ما
دانش آموزان و داوطلبان گرامی برای کسب مشاوره رایگان و سفارش محصولات حرف آخر میتوانید با شماره های 09120085450 و 09106620394 تماس حاصل فرماید.
مشاوره کنکوری
سفارش محصولات حرف آخر
برنامه ریزی
پشتیانی