مقالات

ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی

برای پزشکی روزی چند ساعت درس بخوانیم

ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی چند ساعت است تا به موفقیت برسیم؟ ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی چند است؟ پزشکی یا داندانپزشکی کدام بهتره؟ یقیناً این سؤالات یکی از پرتکرارترین و مهم‌ترین سؤالات بیشتر داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی است. داوطلبانی که تصمیم دارند به هر قیمتی، مزد زحمات خود را با قبولی دریکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین رشته‌های دانشگاهی دریافت کنند. به‌طور حتم قبولی در این رشته، نیازمند تلاش و صرف زمان بیشتر برای کسب رتبه پایین در کنکور است.

چراکه در این صورت برای انتخاب رشته دلخواه خود دست بازتری خواهید داشت و به‌راحتی می‌توانید دریکی از رشته‌های پزشکی به ادامه تحصیل بپردازید؛ بنابراین اگر عزم شما برای قبولی در پزشکی جدی است باید مدت‌زمان حساب‌شده‌ای را به مطالعه برای کسب آمادگی لازم جهت شرکت در کنکور اختصاص داده تا به موفقیت دست پیدا کنید.

به همین دلیل کمی بعید به نظر می‌رسد با کمتر از چند ماه مطالعه و بدون برنامه‌ریزی دقیق بتوانید پزشکی قبول شوید. البته با داشتن پایه درسی قوی و برخورداری از برنامه‌ریزی درست و پشتکار در مطالعه، کسب رتبه عالی و قبولی در این رشته دور از دسترس نخواهد بود. هرچند تمام افرادی که قصد شرکت در آزمون سراسری و تحصیل در رشته مورد علاقه خود رادارند بایستی چنین رویه‌ای را برای قبولی و موفقیت در پیش بگیرند، اما با توجه به موضوع موردبحث ما در این مقاله، شرح خواهیم داد که ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی تا به آمادگی لازم دست پیدا کنیم؟

برای پزشکی روزی چند ساعت درس بخوانیم

ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی

برای پزشکی چقدر درس بخوانیم

یقیناً صرف زمان کافی و داشتن مطالعه زیاد یکی از رموز موفقیت داوطلبان کنکور است. در کنار آن وجود برنامه‌ریزی درست و طبقه‌بندی‌شده به همراه بهره‌گیری از منابع درسی مناسب نیز در افزایش کیفیت مطالعه بسیار بااهمیت است. در حقیقت به همان اندازه که کمیت و تعداد ساعات مطالعه برای قبولی در پزشکی مؤثر است، کیفیت نیز نقش پررنگی داشته و باید موردتوجه قرار بگیرد.

بنابراین زمانی می‌توانید از افزایش ساعات مطالعه خود در راستای قبولی در رشته پزشکی بهره بگیرید که روش‌های صحیح درس خواندن را نیز بشناسید. به بیان بهتر تنها با افزودن فاکتور کیفیت است که می‌توانید شاهد اثربخشی افزایش ساعات مطالعه خود در طول روز، هفته یا ماه باشید. تصور کنید که یک داوطلب تمام طول روز را به درس خواندن اختصاص می‌دهد فارغ از اینکه بداند روش صحیح مطالعه چگونه است!

یقین بدانید این فرد نسبت به داوطلب آشنا به روش‌های مطالعه که تنها 6 ساعت از روز خود را صرف درس خواندن می‌کند، موفقیت کمتری خواهد داشت. به همین دلیل بهتر است در ابتدا تلاش خود را صرف یادگیری و شناخت روش‌های درست مطالعه نموده سپس به دنبال پاسخی برای این سؤال باشید که برای پزشکی روزی چند ساعت درس بخوانیم تا موفق شویم.

  • توجه به موارد زیر برای مطالعه و قبولی در رشته‌های پزشکی می‌تواند مؤثر باشد:
    • داشتن یک برنامه خوب و دقیق
    • مطالعه و توجه به دروس عمومی در کنار دروس اختصاصی
    • یادگیری روش صحیح مطالعه و درک دروس
    • افزایش ساعت مطالعه

ضرورت داشتن برنامه هدفمند برای قبولی در پزشکی

همان‌طور که می‌دانید داشتن یک برنامه مطالعاتی قوی، شرط اول موفقیت و پذیرش در رشته‌های تاپ دانشگاه مانند پزشکی است. برنامه‌ای که بر اساس آن بدانید چه دروسی را باید بخوانید و چه مقدار زمان برای مطالعه هر درس موردنیاز است. همچنین از قبل مشخص شود که زمان تست‌زنی، شرکت در آزمون آزمایشی و حتی مرور و جمع‌بندی دروس، چه زمانی و چگونه است. از همین رو می‌بایست پیش از قدم نهادن در مسیر کنکور و علی‌الخصوص باهدف قبولی در رشته پزشکی ابتدا یک برنامه کارآمد در دست داشته باشید.

مثلاً اغلب رتبه برترهای کنکور، روزانه نزدیک به 9 ساعت دارند. در طول هفته بیش از 50 ساعت را به مطالعه درسی اختصاص داده و شانس خود را برای قبولی در رشته پزشکی افزایش می‌دهند. لذا باوجود یک برنامه‌ریزی هدفمند به‌خوبی درمی‌یابیم که ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی بدون اینکه زمانی را نیز از دست نداده باشیم.

برای پزشکی روزی چند ساعت درس بخوانیم

اختصاص زمان مناسب برای مطالعه دروس اختصاصی و عمومی

رعایت تناسب و تعادل ساعات مطالعه دروس عمومی و اختصاصی ازجمله عواملی است که به داوطلبان گروه علوم تجربی برای قبولی در پزشکی کمک زیادی می‌کند. براین اساس و با توجه به ضریب و تأثیرگذاری بالای دروس اختصاصی، توصیه می‌شود ۷۰ درصد از مجموع کل ساعات مطالعه هفتگی خود را به خواندن این دروس و 30 درصد باقی‌مانده را به دروس عمومی، اختصاص دهید.

به‌طور مثال اگر در طول هفته، 50 ساعت از وقت خود را صرف مطالعه می‌کنید، باید چیزی نزدیک به 35 ساعت را برای درس‌های اختصاصی و 15 ساعت دیگر را برای خواندن درس‌های عمومی در نظر بگیرید. توجه داشته باشید از میان دروس اختصاصی، مواردی که دارای ضریب بالاتری هستند نیز از درجه اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشند.بدیهی است زمان لازم برای مطالعه آن‌ها نسبت به سایر دروس نیز بیشتر خواهد بود.

مثلاً داوطلبان گروه آزمایشی تجربی برای قبولی در رشته پزشکی می‌بایست در طول هفته 14 ساعت زیست، حدود ۹ ساعت شیمی و مجموعأ حدود ۱۲ ساعت، ریاضی و فیزیک بخوانند. ساعات مطالعه دروس عمومی برای آن‌هایی که می‌پرسند ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی نیز درمجموع حدود 15 ساعت است که هرکدام از درس‌ها نیازمند ۴ تا ۵ ساعت مطالعه هفتگی هستند.

نکته: توجه داشته باشید که تفاوتی ندارد که ساعات مطالعاتی شما بیشتر از 50 ساعت است یا کمتر و یا اینکه پایه درسی شما قوی باشد یا ضعیف، بلکه شما در هر سطحی که قرار دارید باید نسبت 70 به 30 را برای مطالعه دروس اختصاصی و عمومی رعایت کنید. سپس می‌توانید وقت بیشتری را برای مطالعه دروس ضعیف‌تر، صرف کنید.

 در این زمینه میتوانید مقاله زمان بندی برای درس خواندن را مطالعه کنید.

روش مطالعه دروس اختصاصی و عمومی در طول سال

توصیه می‌شود در اوایل سال تحصیلی منتهی به کنکور، توجه بیشتری به خواندن دروس اختصاصی نشان دهید. در اواخر سال نیز به مطالعه دروس حفظی و عمومی بپردازید. توصیه ما به دانش آموزان پایه‌های دهم و یازدهم رشته علوم تجربی که می‌پرسند ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی این است که از هم‌اکنون باید به فکر طرح‌ریزی یک برنامه مطالعاتی باشید تا یک تسلط نسبی بر دروسی همانند ریاضی، زیست، فیزیک، عربی و زبان پیدا کنید. زیرا با رسیدن به ماه‌های نزدیک کنکور، فرصت زیادی برای مطالعه و دوره تمامی دروس عمومی و اختصاصی نخواهید داشت.

رعایت کیفیت مطالعه در کنار کمیت برای قبولی در پزشکی

پیش‌تر نیز اشاره کردیم که صرف‌نظر از کمیت و ساعت مطالعه موردنیاز برای قبولی در پزشکی، کیفیت نیز مسئله بسیار مهمی است که باید موردتوجه قرار بگیرد. کیفیت به معنای مطالعه اصولی برای درک عمیق مباحث و موضوعات می‌باشد؛ بنابراین اگر شما بتوانید 80 درصد کتاب‌ها و منابع درسی را با عمق و کیفیت بالا بخوانید، تأثیر و نتیجه بیشتری نسبت به زمانی دارد که 100 درصد مطالب را با عمق کم و بدون کیفیت مطالعه می‌کنید.

شاهد این مثال نیز افرادی هستند که ساعت‌های زیادی را صرف درس خواندن می‌کنند اما درنهایت نتیجه قابل قبولی در کنکورهای آزمایشی واصلی نمی‌گیرند. در حقیقت، مطالعه طولانی‌مدت اما فاقد کیفیت و عمق لازم، نمی‌تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد. از همین رو پیشنهاد می‌شود در کنار صرف زمان کافی به تمام مواردی که در یک مطالعه باکیفیت اثرگذار هستند نیز توجه نشان دهید.

برای پزشکی روزی چند ساعت درس بخوانیم

تست‌زنی زیاد، راز قبولی در پزشکی

قبل از آنکه بپرسید ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی چقدر است بهتر است از رموز موفقیت و کسب رتبه برتر نیز آگاهی کامل داشته باشید. یکی از این رموز، تست‌زنی زیاد است. درواقع زمانی مطالعه زیاد نتیجه‌بخش خواهد بود که در کنار کیفیت به تست‌زنی نیز اهمیت نشان دهید. به این صورت که پس از مطالعه هر درس، فوراً به سراغ حل کردن تست‌های همان درس رفته و آن‌ها را برای آخر کار رها نکنید. چراکه ممکن است علاوه بر کمبود وقت، حوصله حل این حجم از تست‌های نزده را نداشته باشید.

به همین دلایل بهتر است مطالعه خود را با زدن تست همراه کرده و هر هفته تست‌های مربوط به دروسی که خوانده‌اید را حل کرده تا مطالب در ذهنتان ماندگار شوند. درواقع زدن تست به‌اندازه مطالعه مستمر و طولانی در قبولی پزشکی اهمیت داشته و نمی‌توان هیچ‌کدام را بر دیگری ارجح دانست؛ زیرا علاوه بر شناخت روش تست‌زنی، شیوه مطالعه دروس را نیز فراگرفته و با تست‌های مشابه در کنکور نیز آشنا خواهید شد. ضمن اینکه سرعت شما در کنکور نیز بیشتر می‌شود چراکه هرچه بیشتر تست بزنید درصد موفقیت شما نیز بالاتر می‌رود.


بنابراین در جواب این سؤال که ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی چند ساعت است باید گفت که بالا بودن ساعات مطالعه لزوماً عامل موفقیت در کنکور و قبولی در رشته پزشکی نخواهد بود. بلکه این مطالعه اصولی و استفاده از راهکارهای مناسب است که در این امر دخیل هست.

استانداردهای ساعات مطالعه برای قبولی در پزشکی

معمولاً نمی‌توان مقدار زمان ثابت و مشخصی را به‌عنوان استاندارد مطالعه در بین تمام داوطلبان تعیین کرد. یا اینکه یک نسخه ثابت را برای تمام افراد پیچید. چراکه شرایط زندگی، روحیه و سطح درسی همه داوطلبان در شرایط یکسانی نمی‌باشد. به‌عنوان‌مثال نمی‌توان گفت که خواندن روزی‌ده ساعت درس، منجر به قبولی در کنکور پزشکی می‌شود. درواقع ممکن است یک فرد باروزی 12 ساعت مطالعه هم نتواند موفقیت چشمگیری داشته باشد.

اما در مقابل افرادی با تعداد ساعات مطالعه کمتر، نتایج بهتری کسب کنند. با بررسی تجربیات مشابه افراد موفق می‌توان به یک استاندارد کلی و حدودی دست پیدا کرد. به‌طوری‌که متوسط ساعات مطالعه رتبه برترهای کنکور پزشکی در سالهای قبل بین 10 تا 12 ساعت مطالعه روزانه و حدود 55 تا 60 ساعت مطالعه هفتگی است.

آیا دانستن اینکه چند ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی لازم است کافی است؟

به‌طور حتم اطلاع از اینکه چه مدت‌زمان برای مطالعه روزانه و قبولی در رشته پزشکی لازم است نمی‌تواند کافی باشد. همان‌گونه که صحبت شد نمی‌توان یک نسخه یکسان و واحد برای مطالعه و موفقیت همه افراد پیشنهاد داد. لذا توصیه می‌شود به‌هیچ‌عنوان از مواردی که در این مطلب مورداشاره قرار گرفتند غافل نشده و تنها به‌صرف زمان زیاد برای مطالعه در روز، اکتفا نکنید. چراکه حتی اگر به‌جای 10 الی 12 ساعت درس خواندن بدون برنامه، تنها روزی 7 ساعت مطالعه داشته باشید. اما با رعایت اصول و قواعد مهم، قطعأ بازدهی بیشتر و نتایج بهتر در انتظارتان خواهد بود.

با این تفاسیر قبولی در رشته‌های تاپی همچون پزشکی بیشتر از آنکه به ساعات درس خواندن شما ربط داشته باشد، به شما و شرایطی که برای مطالعه دارید وابسته خواهد بود. چراکه درس خواندن غیراصولی موجب کاهش انگیزه و ساعات مفید مطالعه می‌شود.

چند ماه برای کنکور بخوانیم

اکنون با رعایت تمامی نکات و موارد فوق، می‌توانیم بگو‌یم که برای پزشکی روزی چند ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی و چه‌کارهایی انجام دهیم. البته بازهم نباید انتظار یک توصیه یا زمان مشخص را داشته باشید. چون ساعات مطالعه همه افراد با یکدیگر متفاوت است. مثلاً داوطلبانی که امسال قصد شرکت در آزمون سراسری رادارند، باید زمان بیشتری را برای خواندن و دوره دروس در نظر بگیرند. درواقع این افراد چون مطالعات خود را تقریباً به انجام رسانده‌اند بایستی به‌مرور و جمع‌بندی آن‌ها پرداخته تا در ذهنشان جاافتاده و تثبیت شود.


درصورتی‌که خواهان موفقیت حتمی در کنکور هستید باید سعی کنید حداقل سه بار کلیه دروس را به همراه تست‌های آن‌ها دوره کرده و خلاصه نکات مهم هر درس را نیز در اختیار داشته باشید. این کار مستلزم صرف حداقل روزی 10 ساعت زمان برای مطالعه مفید و مطابق با یک برنامه اساسی است.

اما توصیه ما به آن دسته از داوطلبانی که سال بعد متقاضی شرکت در کنکور هستند و فرصت بیشتری برای مطالعه و مرور دروس دارند، استفاده حداکثری از تک‌تک لحظاتی است که در اختیاردارند. استفاده از منابع عالی و به‌کارگیری یک برنامه مطلوب با صرف حداقل روزی 5 ساعت زمان برای مطالعه و تست‌زنی، می‌تواند تا حدودی موفقیت شمارا تضمین کند. به‌این‌ترتیب و با توجه به موارد فوق دریافتیم که برای پزشکی روزی چند ساعت درس بخوانیم و تلاش کنیم. 

پاسخ شفاف و واضح به برخی سوالات داوطلبان میتوانند بسیار از ابهامات را برای آنها روشن کند. چون گاها داوطلبان دنبال آیتم های ساده و راحت برای قبولی در پزشکی هستند. یا تحت شرایط محیطی کنکور را بسیار ساده و دست کم در نظر میگیرند. در ادامه مقاله به سوالات کلیدی داوطلبان خواهیم پرداخت.

ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی

ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی چقدر است؟ این سوال همیشگی داوطلبان از مشاورین ماست!! برای قبولی در پزشکی نمیتوان ساعت معینی را مشخص کرد چون تحت تاثیر خیلی از عوامل میباشد. به طور مثال به رشته تحصیلی، پایه، سطح آمادگی، مشکلات آموزشی، شرایط محیطی و توانایی داوطلب بستگی دارد. پیشنهاد ما برای 9 ساعت مطالعه روزانه، در واقع یک فرمت برای آن دسته از داوطلبان است که حداقل 15 الی 24 ماه با کنکور فاصله دارند.

چون رسیدن به رتبه برتر نیازمند کسب یادگیری و آموزش است. فاز دوم مرور و جمعبندی و نهایتا فاز سوم حل تست های حرفه ای به تعداد زیادی است. رسیدن به سطح بالای آمادگی در این مراحل نیازمند احتصاص زمان مناسب آن هم به صورت پیوسته و مداوم است. بنابراین سطح شما تعیین کننده ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی یا سایر رشته برتر است.

روزی چند ساعت درس بخوانیم

سوال تکراری و غیر حرفه ای داوطلبان کنکوری، روزی چند ساعت درس بخوانیم ؟ برای رتبه برتر شدن باید کلیه عوامل را در نظر گرفت و نمیتوان نسخه یکسان برای همه تجویز کرد. جالب اینجاست که این سوال اکثرا از سوی داوطلبانی مطرح میشود که فرصت کمی تا کنکور برای آنها باقی مانده یا اینکه کلی با مشکلات آموزشی مواجه هستند.

چند ماه برای کنکور بخوانیم

چند ماه برای کنکور بخوانیم سوال پرتکرار دیگر داوطلبان است. تجربه مصاحبه با رتبه های برتر نشان میدهد که آنها از سال دهم به صورت حرفه ای کنکور را شروع کرده اند. برای کسب رتبه باید از بدو ورود به متوسطه دوم استارت زده شود. اما متاسفانه اکثریت دانش آموزان از سال دوازدهم برای آزمون سراسری استارت میزنند که بسیار دیر است.

مشاوره رایگان با موسسه حرف آخر

دانش آموزان و داوطلبان کنکوری برای بهره بردن از مشاوره رایگان موسسه حرف آخر میتوانند با شماره های 09106620394 و 09120085450 تماس حاصل فرمایند.

 

8 نظر در “ساعت مطالعه برای قبولی پزشکی

  1. Ghaffari گفت:

    سلام من دانش اموز پایه نهمم ینی دیگه نهم تموم شد و من رشته تجربی رو انتخاب کردم میخام واس تابستون کلی کلاس های مفید برم واز الان خیلی پر قدرت شروع کنم میشه یکم راهنمایی کنین و بگین تو چه کلاسایی شرکت کنم و روزی چند ساعت درس بخونم

    1. دپارتمان رتبه برتر گفت:

      سلام
      برای دریافت مشاوره رایگان و کسب راهنمایی بیشتر در مورد سوالاتتون با شماره 09106620394 تماس حاصل فرماید.

    2. Mahdi Gholipoor گفت:

      سلام ببین من دوازدهمم توروخدا شروع کن روزی ۵ ساعت فقط ۵ ساعت درساتو بخون تست بزن که بخای دوازدهم شروع کنی بیچاره ای فقط شروع کن ولی فشار نیار

  2. فاطمه گفت:

    سلام.من دانشجوی ارشد روانشناسی بالینی هستم و دیپلم نظام قدیم دارم…بنظرتون بعداز اینکه ارشد رو تموم کردم ، کنکور بدم تجربی؟
    یعنی مراحل رو طی کنم و بخونم و کنکور بدم؟
    میتونم پزشکی قبول بشم؟
    حتی مامایی یا پرستاری هم اوکیه برام.
    ولی بنظرتون ممکنه قبول بشم؟
    البته ادم کم هوشی نیستم و دختر پر حاشیه ای هم نیستم
    ولی روزی چقدر باید بخونم؟
    خیلی ممنون میشم کمکم کنید.

    1. دپارتمان رتبه برتر گفت:

      سلام لطفا با شماره 09106620394 تماس حاصل فرماید

  3. فاطمه گفت:

    سلام برای مطالعه کتابخونه بریم یا خونه؟خونه ما مثل کتابخونه ساکتههه کجا برم خوبههههههههه؟

    1. دپارتمان رتبه برتر گفت:

      هرکجای که احساس کردی یادگیری بهتری داری. این موضوع نسبیه و نمیشه گفت مطلقا کتابخانه خوبه یا خونه

  4. بهنام بزرگی گفت:

    سلام من کلاس هشتم هستم
    میخواستم ببینم کسایی که از من بالاتر هستن نسیه
    یا چیزی دارید که من با توجه به حرف شما بالا برم
    یعنی روزی چقدر بخونم
    والا من یه خواهر کوچکتر تر از خودم دارم خیلی سرو صدا
    می‌کنه
    خونه رو انتخاب کنم یا کتابخونه
    ممنون از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *