خلاصه نویسی – راهکاری خلاصه نویسی برای کنکور سراسری

خلاصه نویسی  یکی از تنکیک های موثر در مطالعه می باشد یکی از مسائل مهمی که همه دانش آموزان و به خصوص داوطلبان کنکور باید به آن توجه ویژه نمایند. خلاصه نویسی یعنی پیدا کردن کلماتی از یک جمله که تنها با مرور و خواندن آن ها کل جمله و مفهوم کلی آن در ذهن شکل گیرد.

دلایل خلاصه نویسی

1) اولین و مهمترین آن این است که “بهترین شکل یادگیری ، یاد دادن است” بدین مفهوم که به قول بسیاری از بزرگان و دانشمندان حوزه روان شناسی، فرد هنگامی که مطلبی را میخواهد بنویسد در اصل همه دانسته ی ذهنی خود را روی کاغذ می آورد و این یادآوری و نوشتن باعث خواهد شد که موضوع و مطلب به هیچ وجه از ذهن شما پاک نشود.

2) با توجه به حجم زیاد دروس و کتاب ها و نیاز به مرور چند باره ی مطالب و کتاب، به نظر می رسد غیر منطقی باشد از خودمان انتظار داشته باشیم در سال دوازدهم و مخصوصا در دوران بعد از عید (یعنی زمانی که تنها 3 ماه تا کنکور باقی است) بتوانیم دروس پایه (سه سال) را یکی دو بار دیگر ، خط به خط بخوانیم و حفظ کنیم ولی با داشتن خلاصه و چکیده ای از مطالب می توان این مهم را برآورده کرد.

3) اگر مطلبی را خیلی عالی یادگرفته باشید ذهن شما بعد از مدتی که می گذرد آن را فراموش می کند ولی شما اگر با کم رنگ ترین مداد ها هم مطلبی را روی کاغذ بنویسید هیچگاه پاک نخواهد شد و شما می توانید در یک زمان کوتاه با هر بار مرور کردن آن دست نوشته ، کل مطلب را به یاد آورید.

4) سرعت مرور و تکرار بعد از تهیه خلاصه در کلیه دروس بسیار بالا و کار آمد است. چون دیگر نیاز به خواندن خط به خط کتاب نیست و تنها با خواندن خلاصه و یادداشت می توانید کل کتاب را در ذهن تداعی کنید.

خلاصه نویسی

نکاتی در مورد خلاصه نویسی

1) ابتدا کلیت و مسیر حرکت فصل مورد مطالعه را پیدا کنید. بدین مفهوم که عنوان ها و تیتر ها فصل را به صورت روزنامه ای و پیوسته بخوانید و سعی کنید خودتان یک ارتباط منطقی بین آن ها پیدا کنید و عناوین را سوالی ببینید و بدون نگاه و خواندن متن ، جواب سوالات خود را بدهید. این امر جهت فراگیری بسیار مفید است.

2) استفاده از ساختار درختی در خلاصه نویسی ، بدین مفهوم که هر تیتر یا سر فصل یک ساقه و مطالب به صورت شماره بندی در جلوی آن به صورت و تحت عنوان برگ می آید.

3) خلاصه را واضح و تمییز بنویسید یعنی اگر 5 ماه بعد نگاهشان کردید ، خودتان متوجه بشوید که چه چیزی نوشته اید و مربوط به چه درسی است مباحث را مشخص کنید تا اگر زمانی دنبال قسمت خاصی بودید بتوانید راحت آن را پیدا کنید.

4) در هنگام مطالعه کتاب، زیر نکات اصلی خط بکشید و نکات فرعی را نیز مشخص کنید . تا بتوانید در خلاصه نویسی از آن ها استفاده ببرید.

نکاتی در مورد خلاصه نویسی

5) برای نوشتن خلاصه از روی یک مطلب وسواس به خرج ندهید . چون در این صورت امکان دارد خلاصه های شما از کتاب درسی قطور تر شوند . سعی کنید مطالب مهم یا مطالبی را که نکته دار هستند یا مطالبی را پس از چند بار مطالعه فراموش کرده اید یادداشت کنید.

6) در خلاصه نویسی تا جایی که ممکن است از نشانه ها و علائمی که قرار دادی خودتان است استفاده کنید برای مثال علائم : کاهش می یابد ↓ ، نتیجه ⇒ ، بزرگتر و کوچکتر < > .

مشاوره کنکوری حرف آخر

دانش آموزان و داوطلبان کنکور می توانند برای دریافت مشاوره رایگان و تهیه محصولات حرف آخر از دفتر مرکزی این انتشارات در تهران با شماره 09106620394 تماس حاصل فرمایند.

  • مشاوره کنکوری
  • مشاوره انگیزشی
  • تهیه محصولات کنکوری حرف آخر
  • ارتباط با مشاورین ارشد حرف آخر
  • پشتیبانی

خلاصه نویسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *